matyimentes

matyimentes

Tengerbe engedik a fukushimai hűtővizet

2020. október 16. - Kurt úrfi teutonordikus vezértroll

A japán kormány döntése alapján az óceánba engedik a balesetet szenvedett erőmű 1,2 millió köbméternyi hűtővizét.  Abból ami tudnak nyilván kivonnak kémiai úton.  A tríciumot persze lehetetlen.  Azzal nincs gond, a paksi erőmű is ereget tríciumot a Dunába, ez nem számottevő. Az 1,2 millió köbméter víz pedig elenyésző az óceánok 1,4 milliárd köbkilométernyi térfogatában, vagyis ennek a billiószorosában.  A transzuránok és az alkáliföldfémek kémiaililag lecsapathatók egyszerűen, a löttyben marad a cézium (minden sója oldható)  meg a jód, amit komplikát lenne kiszedni.  Így a cucc felhígulva, sokkal kevesebb sugárzást fog okozni még helyileg is mint a tengervíz káliumtartalma.

https://index.hu/kulfold/2020/10/16/fukusima_viz_sugarszennyezes_ocean_atomeromu/

Hogyan takarítsuk Matyit

Matyi blokkolásának két hatékony lehetősége van. A kép alatt elmagyarázom.

matyimentes_1.jpg

Az egyik az összes komment megjelenítésénél az email cím blokkolása, amivel az összes kommentje eltűnik. Ezt úgy kell, hogy kijelölöd a kommentjét, majd a művelet a kijelöltekkel legördülő menüben a moderálást és tiltást választod.

A másik, ha újra regisztrál másik nicken, akkor nagyon hatékony a kedvenc kifejezéseinek tiltása. fidióta, Habony, droid, selejt, mongol, stb amit a tiltott kifejezésekkel lehet megvalósítani. Ez rákényszeríti hogy a hülye dumáit újra és újra átfogalmazza. Ráadásul nem tudja melyik kifejezés van tiltva.

Az is lehetséges, hogy a matyit utáló emberek közül egyesek vállalják, hogyha admin jogot kapnak a poszthoz, akkor matyit takarítják. Ha összefogunk, meg tudjuk fékezni ezt az idiótát. Azokat a blogokat, ahol nem takarítanak, egyszerűen elkerüljük. Akkor ott matyi sem jelenik meg, hiszen értelmetlen neki.

A nagy hidrogénes átverés

Most olvastam mekkora átverés volt a hidrogénes kamion.  Általában eléggé szkeptikus vagyok a hidrogénes meghajtással.  Először is nagy a hidrogén túlfeszültsége.  Majd a hidrogént összepréseljük (mechanikai munka, hőveszteség)  Majd vagy elégetjük vagy üzemanyagcellában felhasználjuk.  Kb 60 százalékos hatásfok.  Amellett veszélyes, macerás tárolni.  Sorra buknak meg ezek a fejlesztések. Más vélemény?

süti beállítások módosítása